Behandlingar

3d bryn/microbladning

Microblading, även kallat 3D bryn eller microbladsteknik, är den senaste metoden för kosmetisk tatuering. Tekniken går ut på att man sätter in tunna blad av pigment i överhuden som ger strå-liknande resultat. Detta ger ett mer naturligt utseende, fyller ut redan befintliga bryn eller återskapar bryn form. Linjerna blir tydligare och skarpare än vid traditionell tatuering. Jag rekommenderar tekniken till dig som vill ha mer naturligt resultat. Tekniken är semi-permanent och håller 1-3 år så rekommendationen är att göra en touch up en gång om året att behålla resultatet. 

Färgvalet: Jag anpassar pigmenten i tatueringen enligt överenskommelsen men om man är själv osäker så utgångspunkten är antingen din naturlig ögonbrynsfärg eller hårfärg eller eventuellt en aning mörkare för ett naturligt men samtidigt fylligt och fin resultat.

Direkt efter behandlingen ser ögonbrynen mörkare ut men dem bleks med cirka 30%-40% under de första två veckorna. Läkningsprocessen är 28 dagar då färgen sätter sig och blir lite mörkare igen.


 

Powderbryn / Ombrebrows

Powderbryn/Ombrebryn är en teknik inom kosmetisk tatuering som utförs med permanent make-up maskin. 

Resultatet liknar mest sminkade ögonbryn. Brynen ger skuggig effekt av sminkade ögonbryn i två olika nyanser. Ljusare skugga placeras i början av brynet och slutar sedan efter med en mörkare nyans. Ombrebryn är perfekt lösning för kunder som föredrar ett mer markant resultat än microblading. Det här är en teknik som ser ut som daglig smink gjord med ögonbrynskugga och är den perfekta valet för dig som vill slippa sminka sig.

 Tekniken är semi-permanent och håller 1-3 år. Man bör göra en touch up en gång om året att behålla resultatet. Jag anpassar pigmenten i tatueringen enligt överenskommelsen men om man är själv osäker så utgångspunkten är din naturliga ögonbrynsfärg/hårfärg eller eventuellt en aning mörkare för ett naturligt men samtidigt fylligt och fin resultat. 

Direkt efter behandlingen ser ögonbrynen mörkare ut men de bleks markant med cirka 30%-40% under de första två veckorna. Läkningsprocessen är 28 dagar då färgen sätter sig och blir lite mörkare igen.

          Kombo av microblade och powderbryn

Detta teknik är en kombination av powderbryn (skuggning) och microblade (stråteknik). Se beskrivning på både tekniker ovan.

Tekniken är semi-permanent och håller 1-3 år. Man bör göra en touch up en gång om året att behålla resultatet. 

Jag anpassar pigmenten i tatueringen enligt överenskommelsen men om man är själv osäker så utgångspunkten är din naturliga ögonbrynsfärg/hårfärg eller eventuellt en aning mörkare för ett naturligt men samtidigt fylligt och fin resultat. Direkt efter behandlingen ser ögonbrynen mörkare ut men de bleks markant med cirka 30%-40% under de första två veckorna. Läkningsprocessen är 28 dagar då färgen sätter sig och blir lite mörkare igen.

Eyeliner klassiskt

En permanent makeup i form av eyeliner görs med en kosmetiskt tatueringsmaskin och kan utföras lite varierande beroende på önskat resultat. 

På övre ögonlocket utförs antingen med en tunn linje (dvs en fransmarkering) för naturligare inramning av ögonen eller något tjockare linje för en mer markant eyeliner. 

På nedre ögonlocket utförs tatueringen som en fransmarkering med en tunn linje för en naturlig inramning av ögonen. 

Tekniken är semi-permanent och håller 1-3 år. Man bör göra en touch up en gång om året att behålla resultatet. Vid eyeliner används oftast svart pigment. 

Tatueringen direkt efter behandlingen ser mörkt ut men det bleknar med cirka 20% under de första två veckorna. Läkningsprocessen är 28 dagar då färgen sätter sig och blir mörkare igen. 

Läpp-pigmentering

Läpp-pigmentering kan utföras med två olika teknik och med många olika färger beroende på önskad resultat.

Läpp-pigmentering rekommenderar jag om du vill puffa på dina läppfärg, önskar jämna ut färgen, har ingen kontur på läpplinjen och vill få markanta linjer, skapa symmetri, vill få fylligare resultat eller skippa sminka. 

Ena tekniken kallas för 3D eller även för ombre och akvarell. Metoden utgår på att pigmenten att skuggas in mot mitten av dina egna läppar för att ge ett snyggt, fylligt och naturligt resultat med en lätt inskuggning då färgen går över till din egen läppfärg. Metoden rekommenderas om man vill rättar till symmetrin, önskar jämna ut färgen, önskar ha fylligare läppar eller korrigera missfärgning. 

Den andra metoden är helfyllning där jag pigmenterar läpparna hela vägen som ger antingen naturlig resultat eller sminkad beroende av färgvalet. Metoden rekommenderas om man vill rätta till symmetrin, önskar jämna ut färgen eller korrigera missfärgning. 

Hållbarheten för en läpptatuering är ca 1-3 år. Man bör göra en touch up en gång om året att behålla resultatet. Jag anpassar pigmenten i tatueringen enligt överenskommelse. Direkt efter behandlingen ser läpparna mörkare ut men de bleks markant med cirka 50%-60% under de första två veckorna. Läkningsprocessen är 28 dagar då färgen sätter sig och blir lite mörkare igen.